Kids-ID en Hallo Ouders

Kids-ID

kids-ID

De kids-ID is het identiteitsbewijs voor kinderen jonger dan twaalf jaar. De kids-ID heeft het formaat van een bankkaart en bevat alle identiteitsgegevens en de foto van het kind, zowel zichtbaar op de kaart als geregistreerd op de chip. De kids-ID geldt als officieel reisdocument binnen Europa en voor enkele niet-Europese landen.

Hallo Ouders

De kids-ID is veel meer dan een identiteitsbewijs. Met Hallo Ouders biedt de kaart kinderen een extra bescherming in noodgevallen. Als je de toepassing Hallo Ouders activeert, kunnen personen die een kind in nood aantreffen het telefoonnummer op de achterkant van de kaart opbellen. De toepassing telefoneert vervolgens naar nummers die je vooraf opgegeven hebt. Je kunt tot zeven telefoonnummers opgeven. Hallo Ouders belt in de opgegeven volgorde naar die telefoonnummers tot er iemand opneemt. Neemt er niemand op, dan wordt de oproep automatisch doorgeschakeld naar het noodnummer van Child Focus, dat 24u/24 beschikbaar is.

Heel wat toepassingen

De microchip en de pincode maken ook heel wat andere toepassingen mogelijk. Zo kunnen kinderen vanaf 6 jaar zich met hun kids-ID op het internet identificeren. Daarnaast kan de kaart gebruikt worden:

• als bibliotheekpas;
• als bewijs van geldig zwembadabonnement;
• bij de inschrijving op school;
• als lidkaart van de sportclub;
• ...

Net zoals een gewone eID, is de kids-ID uitgerust met verschillende beveiligingselementen waardoor het zo goed als onmogelijk wordt de kaart na te maken.

Nieuwsbrief Fedivers

Fedivers

Activiteitenrapport

Activiteitenrapport 2014Externe link

e-procurement

e-procurementExterne link